joi, 14 februarie 2013

14 februarie

"Ziua îndrăgostiţilor", "Sfântul Valentin", "Valentine's Day" sau orice altă variantă preferaţi să folosiţi reprezintă denumirea ce defineşte ziua de 14 februarie. Semnificaţiile asupra acestei "sărbători" împrumutată de la prietenii noştri, americanii, sunt pe cât de multe, pe atât de variate: pe când unii o văd ca pe oportunitatea perfectă de a-şi declara sau evidenţia sentimentele, alţii o văd ca pe o pierdere de timp... ca să nu mai vorbim de clasicul "Valentine's Day vs. Dragobete". Ei bine, se pare că părerile sunt împărţite, reacţiile sunt împărţite şi modalităţile de celebrare sunt împărţite; şi cum nu pot eu să împac şi capra şi varza, mă voi rezuma strict la părerea mea.

14 februarie este o zi obişnuită, care ca şi în cazul datelor de 1 mai, 1 iunie sau 25 decembrie poartă pe umeri semnificaţia unei sărbători; cum pe 1 iunie celebrăm copiii sau pe 1 mai celebrăm munca (ironic, printr-o zi liberă), pe 14 februarie celebrăm iubirea. Aşa că dragi băieţi şi fete, nu vă gândiţi că azi trebuie să luaţi flori sau să modelaţi felicitari, gândiţi-vă că azi trebuie să spuneţi sau să reamintiţi cuiva drag că este iubit. Modalitatea de exprimare, însă, vă aparţine (cu alte cuvinte, dacă preferaţi să cumpăraţi flori şi să modelaţi felicitări, sunteţi cât se poate de liberi şi îndreptăţiţi să o faceţi).


"Dragoste fără restricţii? Ca şi cum iubirea ar putea fi altfel decât liberă! Omul a subjugat indivizi, dar toată puterea de pe pământ nu e capabilă să subjuge dragostea. Omul a înlănţuit şi a pus obstacole spiritului, dar este total neajutorat în faţa dragostei. Înconjurat de toate splendorile şi măreţiile, omul este totuşi sărac şi nefericit, dacă dragostea îl ocoleşte. În acest fel, dragostea are puterea magică de a face dintr-un cerşetor un prinţ." 
(Emma Goldman)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu